Etno fest

  • 07jul
2016

Camping Park Umag

Kontakt

Kamp Park Umag, TZO Brtonigla, Občina Brtonigla

Telefon: +385 52 774 307

Tags : Brtonigla

Sajam izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora. Predstavljanje manifestacije „U bojama tradicije - žetvena svečanost“.

Simpatičan korak u prošlost, manifestacija posvećena tradiciji i običajima Istre i Brtonigle. Uz predstavljanje starih zanata i alata kakvi su se nekada koristili, posjetitelji mogu kušati i negdašnje okuse, načina pripravljanja jela, tjestenine, kruha.... zalijevajući zalogaje izvrsnim vinima zapadno istarskog podneblja.

Posjetitelji moći će uživati u raskošnom doživljaju prošlosti, vidjeti kako su živjeli, trgovali i zabavljali se naši stari i osjetiti ugođaj kakav je vladao tijekom fešte koja se nekoć održavala uoči žetve. Tako će posjetitelji biti okruženi zanatlijama koji marljivo rade na izradi tkanina, šivanju noćnih papučica, obradi drveta, pravljenju kruha…No to nije sve…taj će dan proraditi stoljetna vršilica za žito koja će u potpunosti očarati goste Brtonigle. Dodatak bojama tradicije je i ponuda autohtonih proizvoda kao i suvenira.

Moj načrt poti

Dodaj v Moj načrt poti

– postavka / postavka v načrtu poti

Oglej si Moj načrt poti

Poišči nastanitev


E-novice

Prijavite se na e-novice

Prijava ni uspela. Vnesite veljaven e-naslov in sprejmite politiko zasebnosti.